main-logo
Leaf Leaf
Leaf Leaf

Popunjava se lineup Nektar OK Festa - Otkrivamo šest novih imena za još više zabave na Tjentištu

26.02.2024

news

Ovogodišnje deseto po redu izdanje Nektar OK Festa već od same objave prvih izvođača koji će nastupiti na Tjentištu od 19. do 21. jula, najavljuje odličnu zabavu i još jednu OK avanturu za pamćenje.

 

Uz Thievery Corporation, The Toy Dolls, Parni valjak, Ritam Nereda, Zoster, Vojka V, Grše, Mortal Kombat, Nipplepeople, Pero Defformero, Svemirko i Sunshine i sjajnu ekipu elektronske scene koju predvode OXIA; Technasia; Victor Ruiz; DJ Jock; Mladen Tomic; Nebs Jack; Nemax i Jakka, mnogobrojnu publiku na Tjentištu ovoga ljeta zabavljaće i: Tamikrest, Letu štuke, M.O.R.T, Bojana Vunturišević, Eyesburn i Savršeni Marginalci.

 

Nova su to imena Nektar OK Festa koja uz već ranije najavljena garantuju nezaboravan provod na jednoj od najljepših festivalskih lokacija u ovom dijelu Evrope, nacionalnom parku Sutjeska.

 

Tamikrest, turareški desert blues bend, koji osvaja publiku i kritiku širom svijeta stiže na Tjentište. Šarenolika ekipa benda dolazi iz različitih zemalja – Mali, Alžir, Francuska i Niger. Kako i sami kažu u bendu svako donosi svoj način sviranja. U pjesmama neki dijelovi počinju sa riffom, drugi sa melodijom i ritmom, a onda svaki od članova benda doda dvoj doprinos. Ideja je bila zadržati zajedničku nit koja dolazi iz Tamasheq muzike i provesti je kroz različite svjetove koji proizilaze iz njihovog uticaja ili susreta na njihovim putovanjima. Uz Tinariwen ovaj bend je zasigurno globalno najprepoznatljiviji tuareški desert blues band.

 

Letu štuke popularni sajarevski bend, koji već decenijama uživa posebno mjesto na muzičkoj sceni regije. Odlikuju ih bezvremenski hitovi, spceifičan umjetnički izraz, te društveno i politički angažovani tekstovi.

 

M.O.R.T. beskompromisni punk – blues bend iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Inspiraciju za tekstove nalaze u paradoksima svakodnevnice, i sve to odlično “pakuju” u čvrsti, psihodelični pub-rock sa elementima bluesa i countrya.

 

Bojana Vunturišević, pjevačica, kompozitorka hitmejkerka, poslednjih godina vrlo samouvjereno zauzima svoje mjesto na regionalnoj muzičkoj sceni, gdje stiče sve veći broj fanova. Karijeru je započela kao članica underground sastava The Root i MistakeMistake, da bi istu potom nastavila samostalno. U februaru prošle godine, objavila je dugoočekivani album “Ljubav” koji je još jednom potvrdio Bojanino mjesto liderke novog talasa.

 

Eyesburn, kultni beogradski reggae hardcore bend, ove godine obilježava trideset godina postojanja na sceni. Bend je potekao iz beogradske hardcore scene, a nakon izlaska prvog studijskog albuma „Dog Life“ 1998. godine, bend počinje muzičko istraživanje drugih žanrova – reggae, dub, drum & bass, stvarajući svoj specifičan miks stilova i kreirajući jedinstveni zvuk.

 

Savršeni marginalci su četvorka koju čine 3 člana banda Hladnog Piva i pjevač benda Deafness by Noise-a. Svoju misiju započeli su koncertima na kojima sviraju isključivo prva tri albuma grupe Hladno pivo. Već na prvim nastupima okupili su veliku bazu fanova Hladnog piva još sa početka karijere benda.

 

Uskoro nas očekuje najava još novih imena koja će ovoga ljeta nastupiti na Tjentištu. Interesovanje za festival već sada je veliko i prvi paket OK kamp (4 dana u festivalskom kampu + ulaznica za festival) već je u prodaji. Prodaja se vrši u cijeloj regiji putem prodajnih servisa gigstix.ba / gigstix.com / gigstix.me / entrio.hr / entrio.si .